Днес беше обявено от американският технологичен магнат Мета, че  ще

...
Днес беше обявено от американският технологичен магнат Мета, че  ще
Коментари Харесай

Ключовa функция на Мета спира в няколко страни

Днес беше оповестено от американският софтуерен магнат Мета, че  ще бъде спряна функционалността " Фейбуск нюз " (Facebook News) на главните си европейски пазари - Англия, Франция и Германия. Това ще се случи в края на годината,съобщи Агенция Франс Прес. 

Макар че потребителите на най-голямата обществена мрежа в света ще могат да продължат да четат и споделят вести на страницата си, Мета към този момент няма да поддържа функционалността " вести " и няма да подписва съглашения с издатели за даване на новинарско наличие в тези страни, в които има над 130 милиона консуматори. Това разгласи обществената мрежа  в обява в блог.
-->
Гигантът от Силициевата котловина води редица юридически борби в света със законодатели и медийни организации, които го упрекват, че извлича облага от наличието им, без да им дава в подмяна полагащия им се дял от рекламни приходи. Същите обвинявания получават и другите софтуерни колоси.

Мета забрани при започване на септември на потребителите си в Канада да виждат или споделят връзки към новинарски публикации, откакто държавното управление одобри закон, задължаващ платформата да компенсира доставчиците на наличие.

В известието си в блога Мета " акцентира, че световната ѝ тактика за Facebook се показва в отдалечаване от осведомителното наличие.

" Знаем, че хората не влизат във Facebook за вести и политическо наличие, а с цел да се свържат с хора, които познават и с цел да откриват нови благоприятни условия, пристрастености и ползи ", написа компанията. " Новините са под 3 на 100 от това, което хората по целия свят виждат на страницата си ", означават от Мета.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР